Basil

kr. 196,09 Inkl. moms

FANTASTISK TIL MENTAL KLARHED, MUSKLER OG LINDRING

Ikke på lager

Varenummer 100 Kategori Mærker , ,
Del
Del
Del

Basilikum er en af de mest udbredte urter. Dets navn betyder ‘den kongelige plante’ på græsk – det er derfor, Basil er kendt som Royal Herb. I urtemedicin blev basilikum brugt gennem århundrede for at lette alle mulige ubehag. Overalt i verden fandt basilikum traditionelt sin vigtigste anvendelse i madlavning. I Middelhavsområdet dyrkes det omkring huset for at give beskyttelse og holde fluerne væk. Åndeligt bruges Basil ofte i ritualer i flere religioner.

I dag er basilikum populær som fødevareingrediens eller tilsætningsstof til parfume og mundplejeprodukter.

Wetality Essential oils

DUFT
Sød, frisk, krydret, urteagtig, jordagtig – normalt beskrevet som opløftende.

EGENSKABER
Basilikums kemiske bestanddele har stærke antibakterielle og svampedræbende egenskaber.

Det kan støtte lindring af ledgener og fungere som muskelafslappende, når det kombineres med massage. Basilikum kan også hjælpe ved tilfælde af ørepine og hostesymptomer, men det er ikke et lægemiddel. I aromaterapi er det også fantastisk til mental klarhed og stresshåndtering.

Wetality Essential oils
Alle Wetality Essentielle Olier er certificeret FOOD GRADE, og er velegnet til fødevare-, drikkevarer- og aromaindustrien.
Wetality Essential oils
Wetality’s EO’er er vand / dampdestilleret eller mekanisk koldpresset – der anvendes ikke kemikalier, opløsningsmidler eller giftige stoffer.
Wetality Essential oils
Wetality’s Essentielle Olier er 100% rene, naturlige, økologisk og certificeret FOOD GRADE.
Wetality Essential oils
Hver Wetality Essentielle Olie bliver hver især dyrket i de områder hvor de trives bedst. F.eks er citronerne fra Sicilien og Rosmarinen fra Marokko.

 

BASIL
(OCIMUM BASILICUM)

100% NATURLIG OG REN FOOD GRADE ESSENTIEL OLIE

KEMISKE BESTANDDELE
Hovedbestanddelen er Estragole, hvilket gør Basil til en god olie til afslapning. Eucalyptol i kombination med Linalool gør denne olie perfekt til muskelafslapning efter træning. Eucalyptol kan også hjælpe med åndedræts besvær. En gruppe af phenolforbindelser, der findes i basilikum, gør det også til en god antioxidantkilde.

WETALITY’S PRODUKTIONSMETODE
Wetality Basil Essentiel olie produceres ved dampdestillation af bladene fra den søde basilikumurt.

MIX
Basilikum essentiel olie passer godt sammen med citrus, krydderier og blomster olier, såsom lavendel, eukalyptus, fyr. Bland basilikum med citron for at øge det mentale fokus, eller med pebermynte for at give energi til krop og sind før træning.

BRUG
Aromatisk: Tilføj et par dråber i en diffuser for at give energi og opløfte sindet eller lindre symptomer på åndedrætsbesvær. Kombiner et par dråber med lavendel i en diffuser og slap af efter en lang arbejdsdag. I løbet af dagen, når du skal fokusere, kan du kombinere det med citron og pebermynte.

Tilføj et par dråber i en vandbeholder og spray enhver overflade for at fjerne lugtfremkaldende bakterier (i sved) – fungerer fantastisk på tøj og vasketøj.

Påførsel: Tilføj et par dråber basilikum, lavendel og pebermynte til en bæreolie og massér ind på ømme muskler – hjælp dem med at slappe af efter træning. Du kan også bruge dette til at hjælpe med muskelsmerter.

Lider du af hovedpine, kan du fortynde det (+ kombinere det med Boswellia) og massere tindingerne (sørg for at undgå øjne!). Prøv det, hvis det hjælper, sammen med din standardrutine.

Som en ekstra lindring, når du lider af ørepine, kan du fortynde en dråbe eller to i en bæreolie og massere bag ørerne flere gange dagligt. Det er ikke medicin, så søg professionel hjælp hvis nødvendigt! Det kan også bruges som et godt insektmiddel.

NYTTIGE TIPS
Har du ikke frisk basilikum til rådighed til din madlavning? Du kan bruge en lille mængde esentiel olie til at smage dine retter til. ( retter, hvor du normalt vil bruge basilikum). Det bør undgås under graviditet og amning.

Tilsæt vand i en skål og bland med 10 dråber basilikum, og sæt derefter flydende lys ovenpå. Det vil afgive en aroma, som holder insekterne væk. Bland med en bæreolie og gnid på ømme muskler efter træning for at løsne musklerne.

Brug olien til at fjerne bakterier fra overflader og til at opfriske luften i køkkenet og på badeværelset. Såfremt du ønsker, at lave din egen opfrisker til hjemmet, kan du putte 6 dråber basilikum og 7 dråber Tea Tree sammen med en liter vand i en sprayflaske.

ADVARSEL
Fortynd altid basilikum i en bærerolie inden påføring på huden. Undgå følsomme områder. Undgå øjenkontakt og slimhinder. Må ikke indtages. Brug det ikke, hvis du er gravid eller under behandling af en læge.

Wetality Essential oils

Wetality Essential oilsMIX

Når det blandes med pebermynte, virker basilikum som et svampedræbende middel og kan bruges som et hjælpemiddel til sådanne formål.

Wetality Essential oils

Wetality Essential oils10-20

For at lindre luftvejene: bland 10-20 dråber i en skål med kogende vand og inhaler med et håndklæde over hovedet.

Wetality Essential oils

Wetality Essential oilsMIX

For at desinficere skal du tilføje en dråbe til din hånd-/fodcreme eller i 1 tsk bæreolie og påføre de mindre rifter.

Wetality Essential oils

Wetality Essential oils20

Bland 20 dråber i 1 dl vodka, hvid eddike eller vand til rengøring af havemøbler og fugtige områder med skimmelsvamp.

FORTYND DINE ESSENTIELLE OLIER I DEN BEDST MULIGE BÆREOLIE (se mere på hundetjek.dk)

Laboratorietest

Sikkerhedsdatablad

 

Vægt 1 kg

Vi holder ferielukket i uge 29 og 30

Fra d. 17/7 til og med d. 1/8

Der er stadig mulighed for at afgive ordre på vores hjemmeside
Ordre afsendes 1 gang ugentligt