Loppe-flåtgelé

kr. 199,00 Inkl. moms

Varenummer (SKU): C04 Kategori: Tags: ,

Beskrivelse

Vi kender alle til problematikken: en flåt har fundet vej til vores kæledyr og sidder nu og mæsker sig – og overfører måske enda en sygdom til vores dyr!
Det skal være slut nu..

Her er en gel der er lavet på naturlige ingredienser med bl.a. aloe vera, som virker frastødende på flåter og lopper – helt uden brug af giftstoffer.

Denne gel har en duft, der gør at lopper og flåter frastødes. De uheldige lopper og flåter der alligevel finder vej igennem pelsen til huden, vil være ude af stand til at formere sig og vil hurtigt dø.

Det er vigtigt at denne gel forbliver hygiejnisk og skal derfor smøres på ved brug af en spartel. Da produktet er vandbaseret, er der risiko for at der hurtigt opstår bakterievækst og/eller mugdannelse, hvis man stikker fingrene direkte i gelen.

50 ml aluminimumbøtte belagt med et tyndt lag fødevaregodkendt lak.

Formål:
Mange tænker tæger, når de ser den lille sorte “plet” i dyrets pels, men rent faktisk er det nok en flåt. Flåter lever af at suge blod fra dyr og mennesker, hvorimod tæger lever af plantesaft og mindre insekter.
Nogle flåter er bærer af smitsomme sygdomme, som de overfører til hunde og katte når de bider sig fast.

Netop derfor er det vigtigt at beskytte dit dyr så snart flåt-sæsonen er på vej.
Flåterne starter med at komme frem, så snart nattefrosten slipper. Højsæsonen er fra maj til oktober, men  har vi en mild vinter, kan flåterne sagtens begynde at komme frem fra februar, marts og april.

Flåterne sidder gerne i højt græs, skovområder og skyggefulde steder så som krat, moser og fugtige enge. Generelt foretækker flåter fugtige områder.
Flåterne sætter sig på rådyr, ræve og andre pattedyr og kan således rejse vidt omkring – selv ind i vores haver eller parker.

Finder du en flåt på dit kæledyr, er det vigtigt at du fjerner den hurtigst muligt. Jo længere flåten sidder på dit dyr, jo større er risikoen for at få overført en smitsom sygdom så som borrelia, anaplasmose, tick-borne encephalitis og babesia. Disse sygdomme kan medfører sløvhed, nedsat appetit, feber, generelle smerter, stivhed og halthed, der kommer og går.

Brug en pincet eller flåtfjerner til at tage fat om flåten så langt nede om hovedet som muligt, og drej rundt samtidig med at du trækker langsomt og sejt, indtil den slipper.
Lad være med at smøre flåten ind i neglelak/margarine eller lign. Det virker ikke og får kun flåten til at tømme sit indhold (og derved sygdomme) ind igennem biddet, til dit kæledyr.

Sidder lidt af flåtens hoved eller ben fast, så prøv nænsomt at fjerne det meste. Hold derefter biddet rent og hold godt øje med rødme og ringe omkring biddet. Det er normalt at der opstår en hævelse eller en lille bule, efter flåten er fjernet. Hævelsen falder typisk efter nogle dage.
Dog skal du være opmærksom på at dit dyr ikke har feber, er træt eller på anden måde påvirket.

Sørg for at kigge dit kæledyrs pels godt igennem, hver gang det har været udenfor. Flåten har måske ikke nået at bide sig fast endnu og vil derfor kunne fjernes hurtigt og nemt. Sørg også for at behandle dit dyr med denne gel, således at du får bugt med de flåter der alligevel har sneget sig forbi dit skarpe øje.

Anvendelse:
Mange vælger at bruge de velkendte pipetter med loppe/flåt gift som dryppes i dyrets nakke, for efterfølgende at slå flåter og lopper ihjel. Disse præparater er dog meget voldsomme for dit kæledyr og mange hunde og katte bliver voldsomt syge af behandlingen – både pga. hvad giften gør ved dyret indvendigt, men også i form af brandsår på påføringsstedet.

Derfor har Central fundet frem til et gift-frit alternativ, til både hunde, hvalpe og katte! Denne gels duftmolekyler, som bl.a. kommer fra aloe vera planten, afholder flåter og lopper fra at hoppe på dit kæledyr. Og de uheldige flåter og lopper som alligevel har fundet ved til dit dyrs hud, vil ikke kunne formere sig da deres larve-æg ikke kan klækkes på grund af coating. Det betyder at lopperne og flåterne hurtigt dør.

Når du skal påføre gelen til dit dyr, er det vigtigt at du benytter en ren spartel til at tage en lille mængde gel op af bøtten. Skrab gelen af på din hånd og fordel gelen let mellem dine håndflader, før du gnider gelen ind i pelsen.
Hundens mest udsatte områder er maven, på og omkring ørerne, på halsen og ved armhulerne. Kattens mest udsatte områder er mellem bagbenene, på halen og ørerne, omkring halsen og langs rygraden.

Hvis din gel skiller med tiden, betyder det ikke at den er for gammel. Det skyldes blot at produkterne er sammensat af olie og vand, som vil skille med tiden når det ikke er omrørt. Dette ændre ikke på produktets virkning – rør blot godt rundt i produktet før brug, så det samler sig igen.

Spotter du en flåt eller loppe i pelsen på dit kæledyr, anbefales det at påsmøre gelen på hele kroppen. Herefter gennemkæmmer du dit dyr af flere omgange i løbet af de næste 48 timer, for at komme af med alle døde lopper og flåter.
Det er også en god ide at behandle de steder i husstanden, hvor dyret opholder sig.

Ved at have et loppe/flåtmiddel i gel-form, har du et nemt overblik over hvor på kroppen du påsmører produktet og kan derved nemt undgå at få produktet f.eks. i øjnene på dyret. Samtidig er gelen meget drøj i brug og du får derfor valuta for pengene.
Er det nemmere for dig at spraye dit dyr, er dette også en mulighed. Du kan fortynde 20 gram gel med destilleret vand indtil du opnår den ønskede konsistens – som vil være omtrent 60 milliliter destilleret vand. Vær dog opmærksom på at mange dyr ikke bryder sig om spray.

Det er en god ide at sørge for at påføre gelen ca. hver 4 dag for hunde, der bor og opholder sig i landelige omgivelser, og én gang om ugen for hunde der bor med sin familie i en større by. Skal du på en længere tur i skov, mose eller eng-områder, anbefales det at påsmøre gelen en ekstra gang.
Gelen kan ligeledes benyttes præventivt mod flåtbid på katte efter behov, eller som tommelfingerregel 1-2 gange om ugen.

Opbevaring:
Opbevares i køleskab. Undgå at stikke fingrene direkte i bøtten, da det kan forudsage bakterievækst og mugdannelse. Benyt rengjort spartel ved påsmøring.

Gelen kan skille over tid, såfremt den ikke er blevet anvendt i en længere periode. Det skyldes, at produktet er sammensat af urte infused olivenolie og blomstervand. Olie og vand er som bekendt modsætninger, der ikke let blandes. At gelen skiller ændrer ikke ved produktets virkning, men kræver blot at du rører gelen sammen før brug. Det er oplagt at du benytte selvsamme (rengjorte) spartel til at røre gelen sammen før påsmøring.

Holdbarhed:
3-6 måneder, hvis den opbevares under ideelle betingelser.

Bemærk venligst: Centrals produkter er håndlavede i små partier. På grund af naturlige og økologiske ingredienser kan der forventes ændringer i farve, konsistens og duft. Dette påvirker ikke kvaliteten eller effektiviteten af deres produkter. Central søger at holde det naturligt og ikke tilføje skadelige tilsætningsstoffer eller store mængder stabilisatorer til deres produkter, derfor kan deres gels godt skille. Teksturen vil ikke ændre ved dens virkning og skiller din gel skal du blot rører gelen sammen inden brug.

Ingredienser:
Flåtmiddel til hunde: Citronverbena blomstervand(*), geranium blomstervand(*), neemolie(*), glycerin(*), cedartræsolie(+), citrongræsolie(+), lavendelolie(+), guarmel(**), plantaserve E, pulveriseret aloe vera(**).

Flåtmiddel til katte og hundehvalpe: Lavendel blomstervand(*), geranium blomstervand(*), destilleret vand, neemolie(*), glycerin(*), guarmel(**), plantaserve E, pulveriseret aloe vera(**).

(*) Organic
(**) Biodynamic
(+) Certified Pure Therapeutic-Grade® (CPTG®)

Gels fra Central er håndrørt i små portioner, indfarvet af naturlige ingredienser som neemolie og dufter af CTPG®-certificeret essentielle olier (til hunde: 0,54%; til katte: kan være spor af essentielle olier i blomstervandet) eller økologisk blomstervand, som kan føre til mindre variationer i gelens konsistens, farve og duft.

Gelen er vegansk og består af naturlige (100%), økologiske (til hunde: 96,72%; til katte: 75,87%) og biodynamiske (til hunde: 1,61%; til katte: 1,37%) ingredienser. Gelen overholder dermed Ecocerts krav for naturprodukter (minimum 95% plantebaseret ingredienser; minimum 10% af alle ingredienser skal være økologisk dyrket), og er i øvrigt helt fri for syntetiske parfume- og farvestoffer, nanopartikler og parabener.

Yderligere information

Vægt 0,1 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Vi holder ferielukket i uge 29 og 30

Fra d. 17/7 til og med d. 1/8

Der er stadig mulighed for at afgive ordre på vores hjemmeside
Ordre afsendes 1 gang ugentligt