Dust Loppe-flåtpudder (kat)

kr. 149,00 Inkl. moms

Beskrivelse

Her har du en naturlig pudder, som beskytter imod lopper og flåter uden brug af giftstoffer.

Dette pudder ridser lopper og flåters eksoskelet og får derved parasitten til at dehydrere, før den kan nå at bide sig fast på dit kæledyr.

60 ml doseringsbøtte i naturfarvet pap med sprinkel-låg.

Formål:
Mange tænker tæger, når de ser den lille sorte “plet” i dyrets pels, men rent faktisk er det nok en flåt. Flåter lever af at suge blod fra dyr og mennesker, hvorimod tæger lever af plantesaft og mindre insekter.
Nogle flåter er bærer af smitsomme sygdomme, som de overfører til hunde og katte når de bider sig fast.

Netop derfor er det vigtigt at beskytte dit dyr så snart flåt-sæsonen er på vej.
Flåterne starter med at komme frem, så snart nattefrosten slipper. Højsæsonen er fra maj til oktober, men  har vi en mild vinter, kan flåterne sagtens begynde at komme frem fra februar, marts og april.

Flåterne sidder gerne i højt græs, skovområder og skyggefulde steder så som krat, moser og fugtige enge. Generelt foretækker flåter fugtige områder.
Flåterne sætter sig på rådyr, ræve og andre pattedyr og kan således rejse vidt omkring – selv ind i vores haver eller parker.

Finder du en flåt på dit kæledyr, er det vigtigt at du fjerner den hurtigst muligt. Jo længere flåten sidder på dit dyr, jo større er risikoen for at få overført en smitsom sygdom så som borrelia, anaplasmose, tick-borne encephalitis og babesia. Disse sygdomme kan medfører sløvhed, nedsat appetit, feber, generelle smerter, stivhed og halthed, der kommer og går.

Brug en pincet eller flåtfjerner til at tage fat om flåten så langt nede om hovedet som muligt, og drej rundt samtidig med at du trækker langsomt og sejt, indtil den slipper.
Lad være med at smøre flåten ind i neglelak/margarine eller lign. Det virker ikke og får kun flåten til at tømme sit indhold (og derved sygdomme) ind igennem biddet, til dit kæledyr.

Sidder lidt af flåtens hoved eller ben fast, så prøv nænsomt at fjerne det meste. Hold derefter biddet rent og hold godt øje med rødme og ringe omkring biddet. Det er normalt at der opstår en hævelse eller en lille bule, efter flåten er fjernet. Hævelsen falder typisk efter nogle dage.
Dog skal du være opmærksom på at dit dyr ikke har feber, er træt eller på anden måde påvirket.

Sørg for at kigge dit kæledyrs pels godt igennem, hver gang det har været udenfor. Flåten har måske ikke nået at bide sig fast endnu og vil derfor kunne fjernes hurtigt og nemt. Sørg også for at behandle dit dyr med denne gel, således at du får bugt med de flåter der alligevel har sneget sig forbi dit skarpe øje.

Anvendelse:
Mange vælger at bruge de velkendte pipetter med loppe/flåt gift som dryppes i dyrets nakke, for efterfølgende at slå flåter og lopper ihjel. Disse præparater er dog meget voldsomme for dit kæledyr og mange hunde og katte bliver voldsomt syge af behandlingen – både pga. hvad giften gør ved dyret indvendigt, men også i form af brandsår på påføringsstedet.

Derfor har Central fundet frem til et gift-frit alternativ, til både hunde, hvalpe og katte! Denne naturlige pudder afholder lopper og flåter fra at sætte sig på dit kæledyr og bide sig fast i huden, dels pga. dens silicaindhold.

Denne pudder indeholder meget diatoméjord, som er en unik type sand, der indeholder forstenede alger og er en koncentreret kilde til silica. Diatoméjord af fødevarekvalitet (mindre end 0,1% krystallinsk silica) kan bruges som et naturligt insekticid mod alt der er udstyret med et eksoskelet. Diatomer tiltrækkes af og klæber til parasittens våde, glatte lipidlag på eksoskelettets ydre belægning. Når diatomer kommer i kontakt med parasittens ydreside, ridser pudderets fine amorfstruktur i belægningen. I løbet af få timer vil parasitten udtørre og dø som følge af dehydrering.

Diatoméjord kan i sig selv være meget udtørrende, hvorfor det er vigtigt at denne pudder også indeholder økologisk neembladepulver og kaolinler. Foruden at virke afskrækkende på lopper, flåter, lus, myg og mider, har neemblade og kaolinler mange fugtgivende egenskaber, der kan forhindre udtørring og skældannelse på dit kæledyrs hud, samt beroliger irriteret hud efter insektbid.

Drys lidt pudder på din håndflade og gnid dine hænder sammen, Sørg for ikke at stikke fingerne ned i pudderdåsen. Du kan også drysse lidt pudder direkte på pelsen, langs dyrets rygrad. Sørg for at massere pudderet ind i pelsen og husk områder som bag ørerne og ned ad nakken til halen. Massér pudderet ind til huden ved ribbenene, på halen, ben og mave. Undgå at pudderet kommer i kontakt med næse, øjne og mund. Drys aldrig pudderet i åbne sår.

Benyt pudderet efter behov, dog ikke tiere end hver 4. dag. Drys og fordel pudderet ca. 2 gange om ugen, så du forebygger angreb fra lopper, lus og flåter.

Spotter du en flåt eller loppe i pelsen på dit kæledyr, anbefales det at genbehandle med pudderet på hele kroppen. Herefter gennemkæmmer du dit dyr af flere omgange i løbet af de næste 48 timer, for at komme af med alle døde lopper og flåter. Lopper og flåter dør normalt inden for 4-5 timer fra kontakt med pudderet.

Det er også en god ide at behandle de steder i husstanden, hvor dyret opholder sig og det er nemt at behandle med pudderet. Du skal blot drysse lidt af pudderet ud på tæpper, puder, kurve etc. Vent med at støvsuge i 3 dage, så pudderet kan nå at virke. Når du har støvsuget, kan du med fordel genbehandle områderne og hvis du genbehandler i en måned, så er du sikker på at du har fået ramt alle æg mm.

Pudderet kan “farve” det område du behandler, feks tæppe. Men da  diatoméjord med neembladepulver ikke pletter, forsvinder misfarvningen så snart du rengøre området.

Såfremt du ønsker, kan du benytte handsker og støvmaske, men det er ikke påkrævet. Pudderet er et fint støv-produkt og du skal derfor passe på med ikke at indånde det, når du påføre det på dit dyt eller andre områder. Har du astma eller en lungesygdom, kan inhalering af store mængder pudder forårsage irritation. Det kan undgås ved at bære en støvmaske ved spredning indendørs.

Opbevaring:
Opbevar pudderet på et tørt sted, væk fra fugt.

Holdbarhed:
24+ måneder, hvis den opbevares under ideelle betingelser.

Ingredienser:

Diatoméjord(^), pulveriseret neemblade(*), kaolinler.

(*) Organic
(^) Food Grade

Pudder fra Central er håndrørt i små portioner og indfarvet af naturlige ingredienser såsom bladpulver, der kan føre til mindre variationer i pudderets konsistens, farve og duft.

Pudderet er vegansk og består af naturlige (100%) og økologiske (28,57%) ingredienser. Pudderet overholder dermed Ecocerts krav for naturprodukter (minimum 95% plantebaseret ingredienser; minimum 10% af alle ingredienser skal være økologisk dyrket), og er i øvrigt helt fri for syntetiske parfume- og farvestoffer, nanopartikler og parabener.

Du kan læse mere omkring de anvendte ingredienser og deres effektbidrag til produktet her.

 

Yderligere information

Vægt 0,1 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...