Behandling af myofascielle linier.

kr. 650,00 Inkl. moms

Manuel bindevævsbehandling

Varenummer HT3108 Kategori Mærker , ,
Del
Del
Del

Manuel bindevævsbehandling, der retter sig systematisk mod kroppens bindevæv – kroppens fascier.

I kroppen findes flere lag af fascier og løst bindevæv, der omslutter muskler, skelettet og de indre organer. Disse lag skal kunne glide frit og ubesværet indbyrdes.

Fascien omkranser os som en dragt og den bør være varm, fugtig og smidig. Hvis strukturerne i fascierne er stramme og stive, så glider lagene ikke frit indbyrdes. Det mærkes måske som en stram elastik, eller som at være stiv og stram i kroppen.

Smidiggørelse af de myofascielle bindevævslinier er en behandling, der løsner bindevævet. Dette kan løsnes med en stemmegaffel, lysterapi eller laser på nogle fixpunkter.

Der er 11 linjer, de overfladiske og dybe på ryg, bug og sider, der styrer når ryggen krummes, svajes, sidebøjes samt forklarer kontakten til Kranio-Sakral systemet og til alle de indre organer. Der er to heliske linjer, dvs. linjer der snor sig rundt om kroppen og derved inciterer rotationen af rygsøjlen samt forbens linjerne, der beskriver deres bevægelse.

Myo betyder muskel og fascie betyder bindevæv. Muskler og organer er omsluttet af forskellige typer bindevæv, hvis funktion er at skabe mekanisk sammenhæng mellem hinanden, ligesom bindevævet er med til at overføre musklernes kraft til senerne.

Når alt funger optimalt er der en glidende bevægelse mellem muskel og bindevævsfascie. Hvis der opstår en nedsat fleksibilitet og forringet glidning mellem fascierne, vil dette gå ud over funktionen – og der vil opstå såkaldte dysfunktioner. Det kan fx betyde at nogle muskler bliver overspændte, mens andre mister deres spænding, bevægeligheden i leddene kan blive dårligere, eller der kan opstå smerte.

Hvad kan udløse et belastede bindevæv:
Stress
Hård træning (overbelastning)
Skader – Traumer
Nedsat bevægelighed i leddene
Halthed

Hvis dit dyr halter, behøver det ikke at betyde, at det har ondt i benet! Faktisk kan årsagen til problemet være et helt andet sted i kroppen, for eksempel i nakken. Forklaringen på dette findes i fænomenet de myofasciale kæder. Det er kæder af muskler og bindevæv, der løber igennem hele kroppen, og som er med til at opretholde kroppens balance. Hvis balancen brydes, for eksempel på grund af ubalancer i muskulaturen eller dårlig holdning, vil der opstå smerte. Smerten kommer ikke nødvendigvis til udtryk dér, hvor problemet er. Smerten vil derimod opstå, hvor kroppen er svagest – på det svageste led. Derfor kan svaret på langvarige smerter oftest findes i de myofasciale kæder, og genskabelse af kroppens balance er her altafgørende for optimal heling og et smertefrit dyr.

Sammenhængende kæder af muskler og muskelhinder, er ansvarlige for kroppens optimale bevægelse.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Vi holder ferielukket i uge 29 og 30

Fra d. 17/7 til og med d. 1/8

Der er stadig mulighed for at afgive ordre på vores hjemmeside
Ordre afsendes 1 gang ugentligt